een spiering uitgooien om een kabeljauw te vangen


een spiering uitgooien om een kabeljauw te vangen 1.0

iets kleins inzetten om iets groters te verkrijgen

Algemene voorbeelden


De verhoging van de OZB met € 500.000 betekent voor de gemiddelde OZB-betaler van Delft een extra last van € 5,74 op jaarbasis. Bij doorberekening van precariobelasting door Evides €24,- en Eneco €12,- zou de extra last in totaal €36,- per huishouden bedragen. Dit betekent dus een lastendaling van ruim € 30,-. (36-5,74 euro). Een spiering uitgegooid dus, om een kabeljauw te vangen.

http://www.delft.nl/Inwoners/Gemeente_en_democratie/Bestuur/College/Wethouder_Bolten/Periode_2006_2010/Logboek_2006_2010/2009/November_2009,

Als je naar de nieuwe Nikon D40 kijkt vanuit het oogpunt van de vissport wordt de bedoeling van Nikon al snel duidelijk. Alle enthousiastelingen van beginners tot professionals werpen spiering uit om kabeljauw te vangen in de grote cameravijver die door de belangrijkste fabrikanten gevuld wordt.

http://www.letsgodigital.org/nl/camera/review/121/page_6.html

In de spectaculaire liquidaties in het criminele milieu heeft Justitie een kroongetuige gevonden die heeft bekend zelf als huurmoordenaar actief te zijn geweest. Dat men een spiering uitgooit om een kabeljauw te vangen, zal in het huidige tijdsgewricht niet op veel weerstand stuiten. Maar mag men met haaien haaien vangen?

http://www.recht.nl/vakliteratuur/aflevering.html?aflevering=7971,